Ajánlás a MOL vezetőktől

„A jól ismert vezetői eszközök alkalmazása jól ismert válaszokat eredményez. Sokszor mindez elegendő. Vannak olyan esetek azonban, amikor ez nem elég. Nemcsak többre, hanem másra van szükség.
Egy szakmai beszélgetés során hallottam először az Élettükör programjáról, amit a MOLban Life Coaching néven vezettünk be.
Miről is szólt számunkra ez a közös munka? A mentális egészség középpontba állításáról.
A mindennapi rutinok elvégzése során a legtöbbször az eredményre összpontosítunk: legyen meg határidőre a feladat. Észre sem vesszük, hogy mindennek az árát mi magunk fizetjük meg. Csökken a lelkesedés, elvész a harmónia. A hogyanokra tudjuk a választ, a miértek nem.
Anna és Veronika abban segítettek, hogy a kollégák magukra, a saját lelki problémáikra is szánjanak időt..
Az Élettükör csapata, Anna és Veronika valódi és innovatív megoldást hozott nekünk. Nyitott és inspiráló légkört teremtettek a személyre szabott, anonim beszélgetésekhez. A kollégák legtöbbször nem is válaszokat, megoldást kerestek vagy útba igazítást kértek,
egyszerűen csak jó érzés volt nekik, hogy beszélhettek a személyes dilemmákról, elakadásaikról.
Valóban profik, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kollégák visszajelzése:

  • „sikerült rávezetni azokra a dolgokra, amin változtatni kell”
  • „segített strukturálni és letisztázni”
  • „beszélgetés után feltöltődve éreztem magam”
  • „az ilyen lehetőségek az elkötelezettségem is növeli”
  • Az Élettükör megoldásai újszerűek és remekül illeszthetők a vezetők eszköztárába.”

    Dr. Székely Ákos
    MOL – Csoportszintű Tervezési és Beszámolási vezető

“Egy szervezet átalakítási folyamatakor szerveztünk life coachingot a csapatunknak, ami a visszajelzések alapján nagyon hasznos és időszerű volt.
Abban segítette a munkatársakat, hogy meg tudják oldani a jelenlegi bizonytalan helyzetet, vagy akár magánéleti problémát, és ennek eredményeképpen a lelkükben megerősödjenek, eredményesek legyenek, rugalmasan tudjanak reagálni a változásokra. Az Élettükör life coachingot ajánlom minden vezetőnek, hiszen az egészség a munkahelyen nem csak testi értelemben fontos, érdemes koncentrálni a munkatársak lelki egészségére is.”

Bognár Eszter
MOL Nyrt. Lean PMO vezetője

Élettükör Mentálhigiénés Műhely - referenciák

“Felkészült, kompetens szakembereket ismertem meg személyükben, akik nagy elkötelezettséggel dolgoztak azon, hogy szakértelmükkel támogassák a munkavállalókat, és ezáltal elősegítsék munkahelyi jól-létüket. Nagy volt az érdeklődés az egyéni konzultáció és coaching iránt, amelyre a Bank erre lefoglalt elkülönített tárgyalóiban biztosítottunk lehetőséget.
Tapasztalataim alapján örömmel ajánlom az Élettükör Mentálhigiénés Műhely munkatársait azoknak, akik munka-magánélet és család-karrier témakörben keresnek tréninget és tudásanyagot, és azoknak a vállatoknak, akik munkavállalóik jól-létét ezúton is szeretnék támogatni.”

dr. Révész Bálint
K&H Bank Zrt. HR főosztályvezetője

Élettükör Mentálhigiénés Műhely - referenciák

“Pigler Anna látásmódja, rendszerben való gondolkodásmódja, hozzáállása, emberismerete, közvetlensége kimagasló az általam ismert coach-k között. Annával való gördülékeny együttműködés, a magasszintű, felkészült visszacsatolás, hogy magáénak érzi a problémát, mind hozzájárul(t) ahhoz, hogy vállalatunk szervezeti struktúrájának szükséges átalakítása után cégünk még hatékonyabbá váljon. Vállalatunk életének egyik legjobb döntése volt Annával való együttműködés, kinek segítségével minden egyes munkatársunk önismerete és kollégáival való kommunikációja nagy mértékben fejlődött.
Őszinte szívvel ajánlom őt!”

Oszlánszki Tibor
SIG Air Handling, ügyvezető igazgató

Soul At Work program visszajelzések

“Nagyon örültem ennek a lehetőségnek. A családomban jelenlévő problémáról beszélgettem a coach-al, és az egy óra alatt is sikerült fontos dolgokra ráismernem, amik segíthetnek javítani a helyzeten.”

“Azért éreztem hasznosnak mert a magánéleti problémáknak nagy hatással vannak a munkahelyi motivációmra is. A beszélgetés után feltöltődve éreztem magam és úgy gondolom, hogy az ilyen lehetőségek az elköteleződésem is növelik.”

“Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, és örülök, hogy MOL biztosította ezt a lehetőséget. Emellett kényelmes volt, hogy egy ismert környezetben tartottuk a beszélgetést.”

„Külsősként teljesen nyitottan lehetett bármilyen témáról beszélni és külsős szemmel objektív visszajelzést tudnak adni.”

“Segített strukturálni és letisztázni egy egyébként komplex és nehezen kezelhető dilemmát. Segítő kérdésekkel az én ‘terelgetésemre’ fókuszált.”

Business coaching referencia

“Annával együtt dolgozni olyan, mintha hegyet akarnék mászni, és kapnék hozzá mozgólépcsőt. Kérdései a megfelelő helyen és megfelelő időben hangzanak el ahhoz, hogy “Aha” élmény legyen belőle, amit aztán be is tudok építeni a mindennapokban. Természetes nyugalommal segít abban is, ami nekem már rég túl van a komfortzónámon.”

Kriston Krisztina
gazdasági munkatárs

Visszajelzések tréningekről, workshopokról

“A workshop segített megfogalmazni a kérdéseimet, érzéseimet, vágyaimat.”

„Sok összefüggést láttam meg, olyan hasznos módszereket tanultam , amelyeket akár egyedül is fogok tudni alkalmazni. Jó élmény volt, elgondolkodtató és mindig nagyon vártam.”

„Hasznosnak tartottam, mert segített abban, hogy időt szánjak egy fontos döntés előkészítésére, amit a hétköznapok rohanásában nem tudtam megtenni.”

„Adott egy új szemléletmódot, elemzési módszert az eddigi tapasztalataim, céljaim, az esetlegesen háttérben megbúvó okok értelmezéséhez, felismeréséhez, tudatosításához, a célok megvalósításához.”

“A közös munka lehetővé tette az egymás értékei által való gazdagodást, és bátorítást nyújtott.”

“Elgondolkodtató volt, ráirányította a figyelmet olyan dolgokra, amikről magamban nem gondolkoztam.”

“Rávilágított, hogy az érzéseimmel foglalkozni kell, a problémákat vissza kell vezetni az okokra, bele kell helyeznem magamat, a jó-rossz lehetőségekbe melyek segítenek.”

“Megerősített abban, hogy jó irányba tartok, segített abban, hogy kívülről lássam magamat.”

“Segítséget kaptam abban, hogy hogyan kezdjem el a gondolkozást, probléma megoldást.”

“Gyorsan eltelt az idő, minden perc hasznos és értékes volt, építő gondolatokkal. A tükörbe belenézve megkaptam a választ.”