Látszat és valóság

“-Nyúzott az arcod, fáradt vagy?

-Igen, ma sokat dolgoztam. Egy cégnél voltam, és sok emberrel beszélgettem, coacholtam.

-Dehát csak ülsz és hallgatsz. Mi ebben a fárasztó?”

A fenti párbeszéd pár hete zajlott egy kedves (valóban kedves!) ismerősöm és köztem. Nem rosszindulat, inkább némi csipkelődés volt a kérdésben, meg annak tudásnak a hiánya, mit is csinál egy segítő szakember – jelen esetben coach, mentálhigiénés szakember – amikor dolgozik. Örömmel jelentjük, hogy ez a párbeszéd megihletett minket:)

Márciusban új témát járunk körbe. LÁTSZAT ÉS VALÓSÁG címmel kampányt indítunk, hogy jobban megismerjük és ezáltal tiszteljük egymás tevékenységét. Arról, hogy mit látunk egymás munkájából, hivatásából, tevékenységéből, és valójában mennyi és milyen jellegű erőfeszítés, energia, idő, képzés, továbbképzés, tehát láthatatlan lelki- fizikai-mentális erőfeszítés áll mögötte.

Elsőként természetesen magunkat vettük górcső alá: milyennek is látszik egy coach vagy  mentálhigiénés szakember kívülről, és milyennek éljük meg a saját munkánkat belülről. Erről készítettünk Nektek két infografikát:

Arra hívunk Titeket, hogy gondolkodjunk együtt, tekintsünk rá önmagunk és egymás munkájára, hivatására. Kérlek, írjátok meg nekünk kommentben a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/elettukormuhely/
milyen a Te munkád kívülről és belülről, mi jut erről eszedbe erről a témáról, akár csak címszavakban pl. így: #látszatésvalóság ezt látják mások és ezt érzem én. Küldhettek képet, fotót, montázst is, vicceset és komolyat, egy a lényeg, rólatok szóljon. A kampány végén készítünk egy összesítést a visszajelzésekből. Az a célunk, hogy egymás munkáját megismerve tiszteletet ébresszünk a másik hivatása iránt, hogy ne csak a LÁTSZAT maradjon, hanem a VALÓSÁG. #tiszteldamásikmunkáját